Spa Balance

TUOTEINFOA

KUUMAKIVI

Kiviterapiahoidot ovat olleet osa itämaista lääketiedettä yli 5000 vuotta. Viime vuosina kiviterapiasta on tullut suosittu hoitomuoto ympäri maailman. Hierojat ja terapeutit näkevät kivet kuten muinaiset hoitajat; työkaluina lisäämään tasapainoa, ravitsemaan, lisäämään energiaa ja antamaan asiakkaalle mahdollisimman rentoutuneen kokonaisolotilan. Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3 cm syvyyteen johtuen kivien luovuttamasta lämpövaikutuksesta. Hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta, mutta vaikutukset ovat käsin tehtävää syväkudoshierontaa tehokkaammat.
 

YRTTINYYTTI

Miellyttävä lämpö, lumoava tuoksu sekä hellä huomaavaisuus saattaa hieronnan lumoon. Luonnon ihanat yritit aktivoituvat höyryn lämmössä ja luonnon öljy vapautuu nyyteistä hellien ihoasi. Rentouttavaa hemmottelua luonnon antimilla! Lihasten tukokset ja energiapisteet vapautetaan ja uusi tuore elinvoima virtaa kehosi läpi. Anna lumottujen yrttien helliä kehoasi ja mieltäsi!
 

ENERGIALEIKKAUS JA MUOTOILUT

Energialeikkaus on kokonaisvaltainen hoidollinen hiustenleikkaustyyli, joka rentouttaa ja samalla puhdistaa koko kehoa. Sitä voisi leikkisästi kutsua hiusten feng shuiksi, jossa tavoitellaan kehon ja sielun harmoniaa. Kun ne ovat tasapainossa, mielen ja kehon voimat vahvistuvat.

Energialeikkaus aloitetaan aina houspohjan harjauksella ja päähieronnalla, joka on yleensä intialainen päähieronta. Teknisesti kyseessä on hyvin puhdas ja selkeä leikkaus jossa vältetään jyrkkiä kulmia ja eripituiset hiukset yhdistetään toinen toisiinsa, lopputuloksena harmoninen linja. Leikkauksen aikana hiuksia kammataan voimakkaasti. Näin saadaan hieronnan aikana liikkeelle lähteneet kuona-aineet poistumaan kehosta. Energialeikkauksen jälkeen jokainen hius tukee toinen toistaan kasvaen tasapainoisesti. Hiukset pysyvät kauemmin ryhdissään ja malli näyttää ryhdikkäältä ilman muotoiluakin. Hiuksista tulee paksummat ja monilla ne saavat lisää taipuisuutta.
 

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Intialainen päähieronta on lähtöisin Intiasta, ayurvedinentuhansia vuosia vanha itsehoidon muoto. Siinä tehdään sarja erilaisia hierontaliikkeitä, joilla käsitellään yläselän, käsivarsien, hartioiden, niska- ja päänalueen akupisteitä sekä lihaksia. Hoito suoritetaan istualtaan, hierottavalla on vaatteet päällä. Hoito on erittäin rentouttava ja sillä on stressiä poistava vaikutus.

Hoito lisää verenkiertoa hierottavilla alueilla sekä poistaa kuona-aineita. Lisääntynyt hiuspohjan verenkierto vaikuttaa myös hiusten hyvinvointiin. Päähieronta on oleellinen osa intialaisten naisten hiustenhoitoa - ja tunnetusti heillä on paksut ja kiiltävät hiukset!

HYÖDYT
  • parantaa verenkiertoa
  • poistaa kuona-aineita
  • rentouttaa lihasjännityksiä
  • auttaa päänsärkyyn
  • helpottaa silmien rasitusta
  • edistää ihon ja hiuksien terveyttä
  • vähentää stressiä
  • vapauttaa energiaa
  • parantaa keskittymiskykyä
  • kohentaa itsetuntoa

Intialaista päähierontaa ei suositella tehtävän lääkekuurien aikana eikä raskaana oleville.
 

RIPSET JA KULMAT

Luonnonöljyillä hoitaminen pidentää ripsiä ja niiden taipuisuutta.
Kulmien luonnollista kasvua kunnioittava muotoilu totetetaan pinsetein. Ja värit myös kasvivärein tehtynä.


KASVIVÄRJÄÄMINEN

Kasviväreillä on paitsi värjääviä myös hoitavia ominaisuuksia. Tavallisin niistä on henna (Lawsonia inermis), joka on monivuotinen pensaskasvi, jonka jauhetuista lehdistä saadaan hennaväriä. Mustaa hennaa ei ole olemassa, vaan kylmiä sävyjä saadaan indigokasvista (Indigofera tictoria), joka on hernekasveihin lukeutuva pensas.

Kasvivärin pohjana käytetään yleensä hennaa, sennaa ja indigoa, saadaksemme erilaisia vivahteita ja muutettua sävyä hiukan tummemmaksi. Värittömälla henna voidaan tehdä ns. hoitoväri ja vaaleisiin hiuksiin voidaan tuoda haluttua vivahdetta.
Koska kasviväri ei tasoita totuttuun tapaan tummuuseroja, sillä saa hyvin eloisia ja kauniita lopputuloksia.

Harmaan hiuksen peittämiseksi tarvitaan usein kaksi värjäyskertaa. Yhdellä värjäys kerralla saavutetaan enimmillään noin 50 % harmaiden peittokyky. Kasvivärillä voi värjätä hiusta useastikin hoitavien ominaisuuksien ansiosta ja usein käytettynä väristä saa syvemmän ja intensiivisemmän.
 

HIUSPUHDISTUKSET

Savikaalipuhdistus auttaa hiuspohjan ongelmiin poistamalla kuona-aineet ja kemikaali jäämät. Sopii erityisesti rasvaisten hiusten puhdistukseen. Hoitovaikutukset antavat ryhtiä hennolle hiukselle, virkistävät ja elvyttävät kutisevaa hiuspohjaa.
Karrageeni l. merileväpuhdistus sopii kuiville hiuksille poistamaan epäpuhtauksia, kemiallisten aineiden ja muotoilutuotteiden jäämiä sekä raskasmetalleja. Hoitovaikutuksena kosteutta hiuspohjalle ja hiuksille antaen kiiltoa, ryhtiä ja keveyttä.